GAZİPAŞA’DA normal hasat döneminden 1 ay önce yetişen kirazların hasat zamanı geldi. Gazipaşalı üreticiler özenle topladıkları kirazları piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
500- 800 rakımları arasındaki Doğanca, Çile, Gökçesaray, Sugözü, Şahinler mahallelerinde 2 bin 500 dekar alanda üretilen kiraz bölgenin önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Yılda yaklaşık bin 600 ton rekolte elde edilirken, bir kiraz ağacından yaşına göre 1 ile 300 kilo arasında değişen oranda ürün alınıyor.
Erkenci ‘Cristobalina’ kirazını toplamaya başlayan Gazipaşalı üreticiler, piyasaya ilk kirazı sürmenin mutluluğunu yaşıyor. Gazipaşa’da, üreticiler topladıkları ilk kirazın kilosunu 20-30 TL’den piyasaya sürmeye başladı.
9167,58%0,98
38,51% -0,01
43,54% -0,05
4017,09% 0,01
6536,55% 0,00