ÖĞRENCİLERDEN DİKKAT ÇEKEN MAKET SERGİSİ

ÖĞRENCİLERDEN DİKKAT ÇEKEN MAKET SERGİSİ

KARATEPE İlk ve Ortaokulu öğrencileri, ‘Doğal Çevre, Yapay Çevre’ konusuna dikkat çekmek için hazırladıkları 3 boyutlu maketleri sergilediler.

İlçede faaliyet gösteren okullar arasında yer alan Karatepe İlk ve Ortaokulu, çeşitli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Karatepe İlk ve Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Emine Salman Hazırlar, fen bilimleri dersi müfredatında yer alan ‘Doğal Çevre, Yapay Çevre’ konusunda işlediği derste, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ödev vererek, konuyla ilgili 3 boyutlu maket yapmalarını istedi. Öğrenciler tarafından tamamlanan maketler, okulda sergilendi. Maketler, sergiye katılan öğrenciler ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü. Stantların başında hazırladıkları maketleri arkadaşlarına ve öğretmenlerine tanıtan öğrenciler, ‘Doğal Çevre, Yapay Çevre’ konularında ziyaretçilere bilgi aktardılar. 
 

“ANILARINA BİR YENİSİNİ EKLEDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
3 boyutlu maket sergisi hakkında konuşan Sınıf Öğretmeni Emine Salman Hazırlar; “Öğrencilerimin, bu ödevle ders konumuz olan yapay, doğal çevre oluşumlarının farklılıklarının neler olduğunu pekiştirdi. Öğrencilerimin, sözel- dilsel, görsel, matematiksel, doğasal zekâ alanlarının her birini aktif olarak kullandıkları bir maket hazırlayarak hem konuyu iyi anlamalarına hem de yaşayarak yaptıkları maketler olduğu için anılarına bir yenisini eklediğimiz için çok mutluyuz. Sergimize katılarak ilgisini esirgemeyen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ